Home
Huisregels
Algemene Voorwaarden
Dans aan de hand
Algemene dansante vorming
Klassiek Ballet
Oreintatie
Spietsen
Volwassenen Groep
Nieuwsbrief
Agenda
Welkom nieuwe leerlingen
Welkom
Boutique
Kinderfeestjes
Fotocollage
Contact

Folow facebook


Balletstudiodanstique

Nagelpoelweg 82 7333 NZ APELDOORN - 055-5414929 - info@balletstudiodanstique.nl

Luci Bremer-Lap (1953) heeft na de MMS, middelbare meisjesschool in Nijmegen, de HBO balletacademie van het conservatorium in Arnhem gevolgd en is zowel als danseres als ook als pedagoge cum laude afgestudeerd.

Daarna heeft zij in Duitsland in diverse theaters als danseres op de buhne gestaan.

Terug in Nederland is zij als balletpedagoge 6 jaar werkzaam geweest in Zutphen en in 1978 is zij in Apeldoorn haar eigen klassieke balletschool begonnen die nu 35 jaar bestaat.

Als choreografe heeft zij haar medewerking verleend aan diverse tv programma’s,  het Apeldoorns accordeon orkest en aan diverse operette verenigingen.

Eigenaresse / Balletpedagoge / Docent

Met de leerlingen van Balletstudiodanstique geeft zij regelmatig sprookjesachtige voorstellingen in Orpheus zoals; Alice in wonderland, Sneeuwwitje, Ariel de kleine zeemeermin, Never ending story, Alfred Jodocus Kwak, Poppelia en Assepoester.

Ook het Concours de danse is een twee jaarlijks terugkerend spektakel.

Het werken met jonge kinderen is vooral haar lust en leven en de cursus” Dans aan de hand” vanaf 2 jaar is dan ook al vele jaren zeer geliefd.

Het klassieke ballet heeft haar absolute voorkeur omdat deze dansvorm de basis is van alle andere stijlen van dans.

Zij heeft nauwe contacten met het Koninklijk Conservatorium afd. dans te Den Haag en in de loop der jaren heeft zij diverse leerlingen afgeleverd. Een aantal hiervan zijn inmiddels werkzaam als danseres over de gehele wereld.

Meneer Tonnie: Man achter de schermen.

Ballet doet hij niet.... Hij doet de rest !


Zijn echtgenote staat bekend als Juf Luci.

Zelf gaat hij als meneer Tonnie door het leven.

In Balletstudiodanstique gaat het er klassiek aan toe.
Meneer Tonnie is een beleefd persoon.

Iedereen, zelfs de kleuters, spreekt hij aan met u !


Voorkomend geeft hij leiding aan de bar en strijkt hier en daar de plooien glad en zorgt hij er voor dat alles er piekfijn uitziet.

Geschiedenis van het klassieke ballet.


Het klassieke ballet is o.a. ontstaan vanuit de Franse hof dansen in de tijd van koning Lodewijk de 14e ( 1638-1715) In het luisterrijk verbouwde en prachtig ingerichte paleis te Versailles,waarin de bekende spiegelzaal met zijn schitterende kroonluchters wereldberoemd is, was Lodewijk de 14e zo succesvol dat hij als een uitzonderlijk gevierde danser kan gelden als de 1e balletster in de geschiedenis.

Geschiedenis van het Klassiek Ballet

Als Zonnekoning in ” het ballet van de nacht”(1653) maakte hij uitgedost in een prachtig kostuum zijn furore.Raar eigenlijk dat het destijds de mannen waren die ook in het ballet de voornaamste rollen dansten.

(tegenwoordig vindt men het raar dat een jongen ballet gaat dansen)

Helaas want ook jongens kunnen dansen en hebben gevoel om in het dansen hun emoties te leggen. Tevens hebben jongens kracht nodig om de ballerina's in de lucht te “liften” en wat zouden we zonder prinsen, ridders en mannelijke rollen tijdens een balletsprookje moeten beginnen ?

Doordat de eisen van de dansers destijds steeds hoger kwamen te liggen richtte Lodewijk in 1661 de Academie Royale de Danse op. De eerste Westerse ballet academie.

Vanuit de klassieke traditie ontstonden regels en etiquette die bij het klassieke ballet horen en Balletstudiodanstique houdt deze regels dan ook graag in ere. Daarnaast leren de leerlingen reeds op jonge leeftijd de Franse ballet termen en hun betekenis en kunnen de jongste leerlingen al tellen tot 10 in het Frans. Jong geleerd is........................


In onze eigen mooie balletstudio (met antieke kroonluchters) wanen de leerlingen zich in klein Versailles en leren ze nog veel meer dan het dansen alleen.

Balletstudiodanstique - Nagelpoelweg 82 7333NZ Apeldoorn - 055-5414929 - info@balletstudiodanstique.nl - NL52INGB0659882809 - KvK.nr: 08045167

Webdesign by Val-IT - info@val-it.net